Skimmerski bazeni

Malo je većih užitaka u životu od opuštanja uz vlastiti bazen. Bilo da se radi o bazenu za zabavu, opuštanje ili fitness, projektiramo i gradimo bazene koji odražavaju potrebe naših kupaca i ispunjavaju sva njihova očekivanja. Da bismo to učinili, prvo počinjemo razgovorom, ne samo o velikim stvarima, već i o malim detaljima. Posvećeni smo izgradnji bazena koji jamče zadovoljstvo. Naše osoblje će se pobrinuti da Vi, Vaši najmiliji i Vaši gosti pronađete sve što želite u novom bazenu koji će za Vas izgraditi tvrtka Plazapools d.o.o.

Skimmerski bazeni

Najjeftinija opcija

Kod izgradnje bazena postoje dvije mogućnosti izrade bazenske školjke. Bazen se može graditi od betona ili od termalne bazenske opeke, koja se zalije betonom. Kod izgradnje betonskog bazena potrebno je više građevinskih radova i opreme, vrijeme izvođenja radova je duže i veća je potrošnja betona, što povećava konačnu cijenu projekta. Ukoliko se odlučite za izgradnju bazena termo opekom, izgradnja bazena je mnogo brža, jeftinija i lakša, potrošnja betona je vrlo mala u odnosu na betonski bazen, a uz sve navedene prednosti vaš bazen će biti i izoliran s toplinskom izolacijom. Strojarnica za uređaje za filtriranje bazena može biti zidana ili montažna i može se nalaziti neposredno uz bazen ili nekoliko metara dalje od bazena.

Sustav za pročišćavanje vode u bazenu sa skimmerima je jednostavnija i jeftinija opcija. Bazenska voda se iz površinskog dijela bazena sustavom za čišćenje odvodi u skimere i dalje u sustav za filtriranje vode u bazenu, dok se voda iz dubine odvodi podnim odvodom. Prolaskom kroz sustav provjerava se kvaliteta vode u bazenu, vrši se filtracija, grijanje i dezinfekcija. Pročišćena voda se vraća u bazen preko povratnih mlaznica smještenih u stijenkama bazena. Pravilan raspored elemenata omogućuje optimalno miješanje i pravilnu cirkulaciju vode unutar školjke bazena te čini vodu u bazenu kristalno čistom i idealnom za kupanje.

Razina vode u bazenu je oko 7 cm niža od okolnog područja. Regulira se preko mehaničkog regulatora razine (u većini slučajeva, iako postoji opcija sa senzorom razine u skimeru i električnom jedinicom za aktiviranje elektromagnetskog ventila) i preko preljeva koji se nalazi u skimmeru, kroz koji se višak vode iz skimera bazen se ispušta u sustav Otpadne vode. Potreban broj elemenata i kapacitet uređaja za čišćenje bazena određuje se prema namjeni bazena, vodenoj površini, dubini vode te volumenu i obliku bazena.

Školjka bazena može se završiti:

  • hidroizolacija bazena najmodernijom PVC folijom,
  • keramika,
  • mozaik,
  • INOX plemeniti metal.

Projekti

© 2020 • Plazapools | Izdelava spletne strani: Spletnikar
crossmenuchevron-down