Preljevni bazeni

Malo je većih užitaka u životu od opuštanja uz vlastiti bazen. Bilo da se radi o bazenu za zabavu, opuštanje ili fitness, projektiramo i gradimo bazene koji odražavaju potrebe naših kupaca i ispunjavaju sva njihova očekivanja. Da bismo to učinili, prvo počinjemo razgovorom, ne samo o velikim stvarima, već i o malim detaljima. Posvećeni smo izgradnji bazena koji jamče zadovoljstvo. Naše osoblje će se pobrinuti da Vi, Vaši najmiliji i Vaši gosti pronađete sve što želite u novom bazenu koji će za Vas izgraditi tvrtka Plazapools d.o.o.

Preljevni bazeni

Luksuz koji oduzima dah na privatnim i javnim bazenima

Kod izgradnje bazena postoje dvije mogućnosti izrade bazenske školjke. Bazen se može graditi od betona ili od termalne bazenske opeke, koja se zalije betonom. Kod izgradnje betonskog bazena potrebno je više građevinskih radova i opreme, vrijeme izvođenja radova je duže i veća je potrošnja betona, što povećava konačnu cijenu projekta. Ukoliko se odlučite za izgradnju bazena termo opekom, izgradnja bazena je mnogo brža, jeftinija i lakša, potrošnja betona je vrlo mala u odnosu na betonski bazen, a uz sve navedene prednosti vaš bazen će biti i izoliran s toplinskom izolacijom. Strojarnica za uređaje za filtriranje bazena može biti zidana ili montažna i može se nalaziti neposredno uz bazen ili nekoliko metara dalje od bazena.

Preljevni sustav za čišćenje vode u bazenima je bolja i nešto skuplja opcija i koristi se za privatne i veće i javne bazene. Preljevnim kanalom i preljevnim sustavom površinske vode u bazenu ispuštaju se u kompenzacijski bazen. Svi bazeni s preljevom imaju poseban kompenzacijski bazen uz strojarnicu, koji hvata svu vodu koja se prelijeva preko ruba bazena. Sirova voda u bazenu zatim se šalje kroz filtarsku pumpu u postrojenje za pročišćavanje, gdje se provjerava njezina kvaliteta, filtrira, zagrijava i dezinficira. Očišćena voda se vraća u bazen preko povratnih mlaznica koje se nalaze na dnu i stijenkama bazena.

Potreban broj povratnih mlaznica i kapacitet uređaja za čišćenje, kompenzacijske posude i preljevnog sustava određuju se prema namjeni bazena, površini vode, dubini vode i volumenu bazena.

Kod bazena koji imaju preljevni kanal po cijelom obodu razina vode u bazenu jednaka je okolnoj razini, dok u slučaju preljeva preko jedne, dvije ili tri strane (ovisno o situaciji i položaju), razina vode bazena je 5 cm niža od okolnog prostora.

Školjka bazena može se završiti:

  • hidroizolacija bazena najmodernijom PVC folijom,
  • keramika,
  • mozaik,
  • INOX plemeniti metal.

Projekti

© 2020 • Plazapools | Izdelava spletne strani: Spletnikar
crossmenuchevron-down